HILJAISET

HUOPAKATOT

ELEGANTIT

TIILIKATOT

HUOLTOVAPAAT

PELTIKATOT

Korjaus ratkaisee palahuopakaton kriittisimmätkin ongelmat

Meiltä löytyy kaikki se motivaatio, tietotaito ja palvelualttius, mitä palahuopakaton korjaamisessa tarvitaan. Tiedämme parhaat ratkaisut kaikenlaisiin kattovuotoihin, vaurioituneisiin kattorakenteisiin, huonokuntoisiin kattoturvatuotteisiin tai vuotaviin räystäisiin. Hoidamme kaiken kerralla kuntoon -periaatteella, eli emme hutiloi tai jätä kesken kerran aloittamaamme. Voimme olla varmoja siitä, että kaikkiin ongelmakohtiin tulee puututtua, sillä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä myös ilmaisen kattotarkastuksen.

Tarkastettuamme palahuopakattosi, osaamme auttaa sinua vieläkin paremmin, ja tehdä rakennuksesi katosta vieläkin pitkäikäisemmän. Kaikki korjaamista odottavat kohdat tulevat huomattua, ja kaikki mahdollisuudet tukea katon huoltoa erilaisilla huoltotoimenpiteillä selvitettyä. Bitumipaanukattokin saattaa alkaa jossain vaiheessa vuotaa, ja mitä kauemmin vesi valuu kattorakenteisiin, sitä vaikeampi ja tyyriimpi remontti on edessä. Katon tarkastuksen ansiosta kattovuodot huomataan ja saadaan korjattua mahdollisimman aikaisin – tarpeeksi nopean toiminnan ansiosta vaurioon päästään puuttumaan ehkä jo siinä vaiheessa, kun vika on vasta vesikatteessa, eikä katon alle ole vielä ehtinyt päästä lainkaan kosteutta.

Kattotarkastuksen ansiosta saat aina suosituksen myös kattohuolloista, joilla laattakaton käyttöaikaa voi lisätä. Sammalenpoistokäsittelyt ja pinnoitehuollot saavat katon kestämään luotettavammin auringon porotusta, päällä kävelemistä, ilmansaasteita ja runsaita vesisateita. Huollot on kuitenkin toteutettava siten, ettei herkkä kivisirotepinta kärsi vaurioita – väärät toteutustavat saattavat lyhentää katon käyttöaikaa radikaalistikin (samoin huoltojen laiminlyönti). Meidän ammattitaitoisiin käsiimme uskallat jättää myös bitumipaanukaton, ja maltillisen hinnoittelun sekä kotitalousvähennyksen ansiosta saat työt varsin kohtuulliseen hintaan.

Palahuopakaton korjaus

Voit luottaa korjausmetodeihimme palahuopakaton suhteen

Kokonaisvaltaisesti toimiva ja luotettava kattokorjaus on asia, mistä meidät tunnetaan. Toteutamme kaikenlaiset palahuopakattokorjaukset koko Suomessa, eli niin Savossa kuin Satakunnassakin ja aina Lappia ja Länsi-Uuttamaata myöten. Tilasitpa irronneen palahuopapaanun liimaamisen tai pitkään jatkuneen kattovuodon korjaamisen ja lahovaurioisten kattorakenteiden uusimisen, saat osaksesi yhtä hyvää ja pieteetillä toteutettavaa kattopalvelua. Me teemme mitä vain: voimme esimerkiksi uusia otsa- ja räystäslaudat, korjata laattakaton aluskatteen kattoikkunan kohdalta tai saumata vuotavat rännit. Luonnollisestikin korjaamme lumen tai myrskyn bitumipaanukatolle aiheuttamat vauriot sekä toteutamme täydelliset palahuopakattosaneeraukset siinä vaiheessa, kun kattokorjauksilla ei enää saada jatkettua katon elinkaarta.

Pienet tiivistykset ovat meille arkipäivää

Palahuopakatteeseenkin saattaa tulla reikä. Aika tai sammalet saattavat saada jonkin sauman muuttumaan epätiiviiksi, tai ehkä lumen paino on vienyt tehon savupiipun juuren tiivisteistä. On monia syitä sille, miksi palahuopakatto voi alkaa vuotaa, mutta yksi ratkaisu on ylitse muiden – ja se on yhteydenotto tähän kattofirmaan. Me teemme piharakennuksen, omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon palahuopakaton vaatimat tiivistykset luotettavalla ammattitaidolla. Pitkän kokemuksen ansiosta tiedämme välittömästi, miten meidän tulee toimia saadaksemme rakennuksesi pelastettua isommilta ongelmilta. Osaamme neuvoa myös siinä, miten tulevaisuudessa häämöttävät vesivuodot saadaan parhaiten torjuttua. Paras kattokorjaus on ennakoiva kattokorjaus, kuten tiivisteiden ja saumausten uusiminen jo etukäteen (eli ennen katon vesivahinkoa ja rakenteiden kastumista).

Katon tarkastus kahdesti vuodessa auttaa huomaamaan kaikki huonokuntoiset tai sellaisiksi muuttua uhkaavat yksityiskohdat ajoissa. Oikea aika suorittaa kattotarkastus numero yksi on heti keväällä, kun lumi on lähtenyt katolta, ja katteen pinta on mahdollista tarkastaa kauttaaltaan. Tutkimme tuolloin myös läpiviennit, saumat ja jiirit – nuo niin monen suomalaiskaton tiiveyden pullonkaulat. Vierailemme myös katon alla havaitaksemme mahdolliset vuotojäljet ja kosteuden aiheuttamat tummentumat katon rakenteissa.

Syystarkastus juuri ennen talven tuloa on viimeinen tilaisuus varmistaa, etteivät katon saumat uhkaa alkaa vuotaa, ettei lumieste ole irtoamaisillaan katosta, ja ettei ränneissä ole sulamisveden poistumista vaikeuttavia roskia. Jos tilaat meiltä katon puolivuosittaiset puhdistukset (joita tarvitaan sammalten torjumiseksi ja katon pinnoitteen kulumisen hidastamiseksi), saat katon tarkastuksen aina oikeaan aikaan ja aina ilman eri veloitusta – kätevää, vai mitä?

Kattovuoto saattaa vaurioittaa kattorakenteetkin

Jos huomaat kattovuodon tai kattosi tarkastanut ammattilainen ilmoittaa palahuopakaton vuotaneen, on aika toimia nopeasti. Vauriot voivat laajeta. Vaurioiden korjaamisesta tulee koko ajan vaikeampaa ja kalliimpaa, jos kattovuotoon ei reagoida. Meidän ammattilaisemme osaavat korjata palahuopakatteen niin, ettei se enää vuoda. Lyhytaikainen kattovuoto saadaan hoidettua paikkaamalla vesikatteessa oleva reikä, kun taas isomman mittakaavan vuoto saattaa edellyttää vesikatteen ja aluskatteen uusimista, vaurioituneiden kattorakenteiden uusimista ja eristeiden vaihtoa. Toimimme tilanteen edellyttämällä tavalla, emmekä koskaan jätä tutkimatta sitä, mistä kattovuoto johtui. Asiaan voidaan puuttua vain, jos syyt tiedetään. Voimme säästää kattoa ja asiakkaan rahoja, jos katon tiiveydessä esiintyvät ongelmat paikallistetaan ja poistetaan. Jos kattotarkastus paljastaa, että katon tiiveyttä uhkaavat sammalet, poistamme ne katteelta juuria ja itiöitä myöten. Mikäli kyse oli läpivientivuodosta, tutkimme, ovatko katon muut läpiviennit oikein asennettu (myös aluskatteen osalta), ja pitääkö muiden läpivientien tiivisteitä uusia vesivuotoja ennaltaehkäisevästi.

Kun tulemme korjaamaan rivitalon, paritalon, kesämökin tai omakotitalon vuotavaa palahuopakattoa, suojaamme vuotokohdan heti säiltä, jotta vettä ei enää pääse katon alle. Sitten tutkimme vuotokohdan ja selvitämme, miten kattovuodon korjauksen suhteen kannattaa juuri tällä kertaa edetä. Samalla selvitämme hinnan ja keston kattokorjaukselle. Mikäli kattovuodon on aiheuttanut myrsky, valokuvaamme katon vauriot, jotta pääset hakemaan vakuutuskorvauksia. Riippuu tietenkin vakuutusyhtiöstäsi ja sen kanssa laatimastasi sopimuksesta, mutta yleensä muut kuin myrskyn aiheuttamat kattovuodot eivät oikeuta hakemaan korvauksia kotivakuutuksesta.

Kokonaisvaltaista kattopalvelua luvassa – käänny puoleemme myös kattovarusteisiin liittyvissä asioissa

Tämä kattofirma poikkeaa monista muista kattofirmoista siinä, että voimme palvella kaikenkokoisia asiakkaita kaikenlaisissa kattoihin liittyvissä kysymyksissä ja työtilauksissa. Olipa korjattava katto leikkimökin pikkuriikkinen katto tai ison kerrostalon tai vaikka tehdasrakennuksen hehtaarikatto, saat meiltä nopeaa, asiantuntevaa ja huolellista palvelua. Olemme laajan ammattitaitomme ja pitkän kokemuksemme ansiosta valmiita tarjoamaan apuamme niin katon asentamiseen, huoltamiseen, korjaamiseen kuin uusimiseenkin. Tunnemme myös erilaiset kattovarusteet ja tavat, joilla erilaiset katot varustellaan. Esimerkiksi kattotikkaat kiinnitetään aivan eri tavalla konesaumakatoille kuin palahuopakatoille. Vaadi parasta ja luota laatuun, eli ota yhteyttä ja pyydä tarjous tarvitsemistasi kattotöistä meiltä!

Katon kaltevuus sanelee kattoturvatuotteiden tarpeen

Rakennusmääräykset sanelevat sen, mitä kattoturvatuotteita loivalle, kaltevalle tai jyrkälle katolle tarvitaan. Anna ammattilaistemme varmistaa, onko palahuopakatollasi tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita, ja ovatko ne hyvässä kunnossa (ja tukevasti kiinni katossa). Kattotikkaiden, kattosiltojen, talotikkaiden ja esimerkiksi putoamissuojien avulla katolla on turvallista liikkua – mutta niiden on oltava hyväkuntoisia ja tukevasti kiinni katossa. Katon reunalla olevat lumiesteet hillitsevät lumen liikkeitä ja suojaavat siten sekä ohikulkijoita että itse kattoa.

Jos kattoturvatuotteita puuttuu, ne ovat ruosteensyömiä tai vääntyneitä tai IV-hormi putosi katolta, ota yhteyttä. Korjaamme kaikki kattotarvikkeet, myös IV-putket, kattoikkunat ja pieneläinesteet. Tarvittaessa toimitamme paikalle uudet kattotarvikkeet, joiden kestävyyteen ja ruostumattomuuteen voit luottaa, vaikka vuodet vierivät.

Kourusaneeraus aina tarpeen mukaan

Sadevesikourut voivat rikkoutua monista eri syistä, joita jää, lumi, tuulet ja kosteuden aiheuttama korroosio aiheuttavat. Jos rännit putosivat katolta, tai jos ne vuotavat kourun ja katon reunan välistä, ota yhteyttä. Ota yhteyttä silloinkin, jos saumat ovat pettäneet tai pettämässä, ruoste on rei’ittänyt kourun tai vesi jää poistumatta pieleen menneen kaadon takia. Saumaamme, paikkaamme tai uusimme kourut niin, ettei talon seinä enää kastu, ja että vesi pääsee turvallisen matkan päähän talon perustuksista. Lumen aiheuttamia vahinkoja voi ainakin jollain tasolla torjua lumiesteiden ja lumenpudotusten avulla. Jäätä ja korroosiota ehkäistään parhaiten puhdistamalla kourut usein lehtitukkeista. Myös sulanapitojärjestelmästä on apua.

”Näen piipusta kun savu kohoaa”

Savu kohoaa jatkossakin piipusta aiheuttamatta turhia riskejä, kun tilaat ammattilaisiltamme savupiipun korjaamisen. Tarvittaessa muuraamme koko piipun uudestaan, mutta usein apu löytyy slammauksesta, mitä myös liukuvaluksi tai pinnoitukseksi kutsutaan. Pinnoitettu hormi ei päästä savua karkuun ja aiheuta myrkytysvaaraa. Ehjässä hormissa ei ole koloja, joihin noki voisi kertyä tehden puilla lämmittämisestä ja leipomisesta tulipaloaltista. Hyväkuntoinen hormi myös varaa lämpöä paremmin.

Aika ja kosteus saavat savuhormin laastin rapautumaan. Kosteus ei kuivu, koska Leipuri Hiivakin taitaa nykyään nauttia sähkölämmityksen ja -uunin vaivattomuudesta. Jos sadevesi pääsee jäätymään laastin pienissä koloissa, laajenevat kolot vähitellen. Laasti murenee, ja lopulta tiilet alkavat pudota aiheuttaen sortumisvaaran. Sadevesi pidetään hormin ulkopuolella piipunhatun avulla, ja sulamisvedet pitää poissa piipun ja vesikatteen liitoksesta tekemämme piipunpellitys.

Miten palahuopakaton saa kestämään paremmin eri rasituksia?

Palahuopakatot ovat hyvin rasituksensietokykyisiä, mutta jos niitä ei huolleta asianmukaisesti ja tarkasteta säännöllisesti, voivat huopalaattakatotkin kulua loppuun ennenaikaisesti. Huoltamaton katto on vaihdettava ehkä jo parinkymmenen vuoden kuluttua, vaikka sille olisi luvattu yli 40 vuoden mittainen elinkaari. Palahuopakaton alle kuuluu ehdottomasti aluskate, mikä pitää katon rakenteet kuivina silloinkin, jos lumi tai jää aiheuttavat saumavuodon.

Aluskate tärkeä osa katon rakennetta

Aluskate on tärkeä osa bitumilaattakaton rakennetta. Kun katon alle asennetaan laadukas aluskate, varmistetaan katon rakenteen toimivuus koko katemateriaalin käyttöiän ajan. Pienet kattovuodot on helppo korjata, kun vesi ei ole vielä syönyt läpi aluskatteen.

Jos aluskatteessa on halkeama, reikä tai vesipussi, on tilanteeseen puututtava. Meidän toimestamme palahuopakaton aluskate tulee tiivistettyä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, ja voit taas viettää huolettomia vuosia taatusti vedenpitävän katon ja kuivien kattorakenteiden alla.

Korjaustarpeet eivät pääse yllättämään kattotarkastusten ansiosta

Karheapintaisella bitumipaanukatolla saattaa olla tuhansia kiloja lunta, joten katto saattaa painua tai alkaa vuotaa yhdestä tai useammasta kohtaa. Vauriot voivat ulottua myös katon varusteisiin. Lumen liikkeet lappeella ovat voineet irrottaa viemärintuuletusputken sijoiltaan, tai painaa piipun juurta niin, että sulamisvedet ovat päässeet vuotamaan piipunjuuresta katon alle. Korjaustarpeet eivät pääse yllättämään ainakaan kovin pahasti, kun katto tarkastetaan heti lumen poistuttua katon päältä. Kattotarkastus onkin tärkein kattohuolto. Parasta on tarkastaa katto myös syksyllä, jotta katto olisi varmasti tiivis uuden talven tulla ja uusien lumien sataa.

Myös myrskyn jälkeen kannattaa nousta katolle katsomaan, ovatko antennit, piipunhatut, suojapellitykset, ilmanvaihtoputket ja kattotikkaat vielä kiinni katossa. Kova tuuli voi vaurioittaa kattoa monin eri tavoin, mutta nopean reagoinnin avulla selvitään usein lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä. Muista myös muut säännölliset kattohuollot!

Palahuopakattohuoltojen ABC eli tärkeimmät huoltotoimenpiteet

Huollettu palahuopakatto joustaa, hylkii likaa ja sammaleita ja näyttää hyvältä vuosikymmenestä toiseen. Kuten edellä kerrottiin, on palahuopakaton tärkein huolto katon kunnon tarkastus, ja se tarjotaankin jokaisen meidän tekemämme kattohuollon tai korjauksen yhteydessä ilmaiseksi. Kuntotarkastuksen aikana tutkitaan vesi- ja aluskatteen ehjyys, katon pinnoitteen kunto, kattotarvikkeiden kiinnitysten pitävyys, kattorakenteiden terveys, läpivientien tiivisteiden kunto ja muun muassa savupiipun kunto. Havainnot johtavat tarjouksen tekemiseen tarpeellisista kattotöistä.

Mitä muuta voidaan tehdä palahuopakaton eli bitumipaanukaton kunnon kohentamiseksi? Mitkä ovat tärkeimmät palahuopakaton huollot? Ota yhteyttä ja kysy lisää, tai jatka lukemista saadaksesi heti lisäinformaatiota.

Puhtaus on puoli ruokaa – ja myös katto arvostaa epäpuhtauksien poistamista

Katolle kertyy oksia, koivunlehtiä, kuusenneulasia ja siitepölyä. Epäpuhtaudet saavat katon sammaloitumaan, joten katon puhdistaminen kahdesti vuodessa on enemmän kuin kannattavaa. Sammalet on poistettava kemiallisesti, jos niitä alkaa bitumikatolle ilmaantua. Katon puhdistus ennakoi ja ehkäisee sammaleita, ja niiden aiheuttamia kosteushaittoja. Sammaloitunut katto saattaa näyttää sympaattiselta, mutta ammattilaisen silmiin se näyttää ainoastaan ongelmalliselta, sillä sammal kerää runsaasti kosteutta, ja ikään kuin syö kattoa. Sammalten alta saattaa löytyä kattoreikiä ja auenneita saumoja, joiden kautta katon alle on päässyt kosteutta.

Koska bitumikatot kärsivät helposti vaurioita, ei kattoa voi puhdistaa miten vain. Monet muut katteet kestävät harjaamista, vaan ei bitumikatto. Ilmapuhallin irrottaa roskat tarpeeksi varovaisesti. Katolle levitettävä sammalenpoistoaine nujertaa sammalet viimeiseen itiöön, mutta ei aiheuta hallaa vesikatteelle tai sen pinnoitteelle. Varsinkin vanhempi bitumikatto pitää käsitellä sammalentuhoaineella muutaman vuoden välein, jotta kasvustot eivät suotta lyhentäisi sen elinkaaren pituutta.

Pinnoitteen uusiminen kustannustehokas tapa lisätä katon elinvoimaa

Uusi kattohuopa eroaa vanhasta bitumikermistä ennen kaikkea siinä, että uudessa kattohuovassa on sitä suojaava pinnoite. Pinnoite ylläpitää katon elastisuutta, mikä on palahuopakattojen työstettävyyden, rasituksensietokyvyn ja elinvoimaisuuden salaisuus. Sammal, aurinko tai vesi ja pakkanen eivät pääse haurastuttamaan kattoa niin kauan, kuin pinnoite on voimissaan. Pinnoite tietenkin kuluu vähitellen. Parikymppinen katto kaipaa pinnoitteen uusimista, jotta se jaksaisi erilaisia rasituksia vielä toisen mokoman. Pinnoitteen uusimisen yhteydessä kaikki epätiiviit saumat, nurkat ja liitoskohdat tiivistetään, ja katto pestään. Sitten katolle levitetään uusi pinnoite, mikä saa katon toimimaan ja näyttämään aivan siltä kuin se olisi uusi. Koska vesikattoa ei tarvitse lainkaan avata ja saavutettu hyöty on jopa parikymmentä vuotta lisää elinaikaa, on pinnoitteen uusiminen erittäin kustannustehokas tapa hankkia uudenveroinen katto. Ainoa ehto tämän huollon suorittamiselle on, että katon alapuolisten osien täytyy olla kunnossa.

Lumi putoaa katolta turvallisesti, kun me olemme asialla

Paras tapa välttyä liian painavan lumikuorman katon rakenteille ja sen tiiveydelle asettamilta haasteilta on pudotuttaa liiat lumet katolta alas. Me palvelemme lumenpudotusten ja jäänsulatusten tiimoilta ympäri Suomen. Koska me tunnemme kaikki kikat ja konstit turvalliseen lumenpudotukseen, me olemme paras valinta myös korkeiden rakennusten, vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla sijaitsevien talojen ja herkästi vaurioittuvien bitumikattojen lumenpudotuksia varten. Emme koskaan raavi lapiolla katteen pintaa, vaan jätämme alle vaaksan verran lunta suojaamaan katetta ja eristämään paremmin rakennusta. Me käytämme aina asianmukaisia työturvallisuustuotteita, ja suunnittelemme huolella sen, minne lumet voi pudottaa. Jos hommaa ei suunnittele loppuun asti, saattaa katolta alas tuleva satojen kilojen painoinen lumikuorma aiheuttaa henkilövahinkoja, tai rikkoa alle jäävää omaisuutta (esimerkiksi auton).

Teemme myös jäänsulatukset, olipa päänvaivaa aiheuttava jää sitten ojarummussa, ränneissä tai katon reunalla. Ojarummun umpeen jäätyminen saattaa aiheuttaa tulvan, mikä kastelee talon rakenteet. Katon reunalle kertynyt jää saattaa estää sulavan lumen poistumisen katolta. Jos jää muodostaa padon palahuopakaton reunalle, voivat katon saumat pettää katolle kertyvän seisovan veden paineen alla. Ränneissä oleva jää saa sulamisvedet valumaan yli reunojen, jolloin ne kastelevat talon ulkoverhouksen (voi aiheuttaa laho- ja homekasvustoja) ja pihamaan. Pihalla saattaa olla pian ei-toivottu ja vaarallinen luistelukenttä.