HILJAISET

HUOPAKATOT

ELEGANTIT

TIILIKATOT

HUOLTOVAPAAT

PELTIKATOT

Palahuopakattoremontti on vain yhden yhteydenoton päässä

Palahuopakattoremontti on vain yhden yhteydenoton päässä – eikä mikä tahansa kattoremontti, vaan saumattomasti etenevä, hyvällä hinta-laatusuhteella ja asiakasta kunnioittaen toteutettu kokonaisuus. Ota yhteyttä ja kysy lisää, tai siirry suoraan tiedustelemaan, mikä on palahuopakaton hinta asennettuna. Yhteyttä voit ottaa puhelimitse tai sähköisesti. Seuraavaksi sovimme kanssasi arviointikäynnistä, minkä aikana tutustumme kohteesi kuntoon ja voimme laatia hyvän tarjouksen juuri sinun kiinteistössäsi tarvittavasta kattosaneerauksesta.

Palahuopakatto eli laattakatto on katto, mikä sopii moniin eri rakennuksiin niiden käyttötarkoituksesta riippumatta. Se toimii niin rintamamiestalossa, rivitalossa kuin hirsimökissäkin. Laattakaton asentaminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista. Saumoista, jiireistä ja läpivienneistä pitää saada tiiviit, muuten katto saattaa alkaa vuotaa. Palahuopakaton asentamisessa tai uusimisessa kaivataankin roppakaupalla asiantuntemusta. Pitkä kokemus bitumipaanukatoista, niiden asentamisesta, varustelemisesta ja uusimisesta onkin meidän valttikorttimme. Ratkaise siis kaikki kattopulmat kertaheitolla, ja ota yhteyttä katon uusimisen tiimoilta!

palahuopakattoremontti

Palahuopakaton uusiminen vanhaa kattoa purkamatta

Joskus uusi palahuopakatto voidaan asentaa suoraan vanhan bitumi- tai bitumipaanukatteen päälle. Kolmiorimakaton päälle ei voida asentaa uutta kattoa. Jos kattokerroksia jo on kaksi, ei kolmatta kerrosta enää voida tehdä. Vanhan katon purku aiheuttaa aina kustannuksia, eli niin työtunteja kuin jätekulujakin. Jos tämä työvaihe voidaan kokonaan ohittaa, saavuttaa asiakas merkittäviä kustannussäästöjä. Vanhan katon on kuitenkin oltava rakenteiltaan hyvässä kunnossa, jotta palahuopakaton uusiminen voidaan toteuttaa vanhaa kattoa purkamatta.

Jos vanha bitumikermi repsottaa, tai siinä on kupruja ja poimuja, on epätasaiset kohdat ensin siloteltava. Kun repsottavat kohdat on siistitty, harjataan vanha katto puhtaaksi, jotta kermikerrosten väliin ei jäisi kosteutta.

Voiko peltikattoa asentaa palahuopakaton päälle?

Jos olet kyllästynyt vanhaan palahuopakattoon ja haluat kokeilla, millaista on asua peltikaton alla, voimme auttaa sinua tässäkin asiassa. Kuten sanottu, uusi palahuopakatto voidaan joskus asentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle. Näin voidaan toimia myös silloin, kun ollaan asentamassa uutta peltikattoa. Jos palahuopakaton rakenteet ovat terveet, voidaan palahuopakaton päälle alkaa asentaa ruodelautoja, tuuletusrimoja ja uusia kattopeltejä. Tuplaratkaisu on taatusti tiivis – varsinkin, kun varmistamme vanhan bitumipaanukaton saumojen vedenpitävyyden suorittamalla mahdollisesti tarvittavat tiivistykset.

Me olemme pitkän linjan kattourakoitsija, joka osaa löytää joka tilanteeseen parhaiten sopivat ratkaisut. Näemme paikan päällä tekemämme arviointikierroksen aikana kattosi rakenteiden todellisen kunnon, ja osaamme sitten vastata siihen, voidaanko uusi peltikatto tässä tapauksessa asentaa vanhan palahuopakaton päälle. Periaatteessahan se on mahdollista, mutta ennen lopullisia päätöksiä katto on perusteellisesti tarkastettava.

Bitumipaanukattoremontin yhteydessä tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan kattorakenteetkin

Normaali kattoremontti tarkoittaa sekä vesi- että aluskatteen vaihtamista. Hyvin usein katon rakenteissa on jotain korjattavaa. Pienetkin vauriot kannattaa ilman muuta kunnostaa, jotta rakenteet jaksaisivat kantaa katon painon seuraavat 40–50 vuotta. Meidän ammattitaidollamme kaikki rakenteiden vaatimat korjaukset ja uusimiset tulevat tehtyä luotettavasti. Eristeissä saattaa olla kosteutta, tai ehkä eristeitä on liian vähän – kun suoritamme aluksi tehtävää arviointikierrosta, otamme huomioon myös katon eristeiden kunnon. Kattoremontti tehdään aina täyden palvelun pakettina, eli asiakkaan kontolle ei jää edes loppusiivous. Arviointikierroksen aikana kokenut ammattilainen havainnoi katon kunnon, laskee tarvittaviin töihin kuluvan ajan ja palahuopakattoremonttiin tarvittavien materiaalien menekin. Kaiken tämän perusteella saat kuulla pitävän tarjouksen katon uusimisen hinnasta, ja hyvän arvion työhön kuluvasta ajasta.

Kattoremontissa useita työvaiheita

Kun on aika aloittaa katon uusiminen, on ensimmäinen työvaihe rakennustelineiden pystyttäminen, mikäli sellaiset ovat tarpeen. Sitten alamme purkaa vanhaa vesikatetta ja kaikkia sille asennettuja kattoturvatuotteita, räystäskouruja, kattoikkunoita ja muita läpivientejä sekä vesikatteen alla olevaa aluskatetta. Tämän jälkeen toteutetaan katon puuosien mahdollisesti vaatimat korjaukset ja uusimiset. Kun kattorakenteiden kantokykyyn ja kestävyyteen voi taas luottaa, on aika alkaa asentaa aluskatetta. Aluskate on tärkeä osa palahuopakattoa, sillä sen tehtävä on varmistaa katon tiiviys silloinkin, jos katon saumat pettävät ja katto alkaa vuotaa. Aluskatteet ovat hyvin vedenpitäviä. Jos katto sattuu vuotamaan jostain kohtaa, estää aluskate kosteuden pääsemisen katon puurakenteisiin.

Kun aluskatekin on asennettu, alamme asentaa vesikattoa eli liimata bitumipaanuja paikoilleen. Paanuissa on valinnanvaraa niin värin, koon kuin muodonkin suhteen! Miltä kuulostaisi sähäkän sininen katto? Entä XL-paanut, tai vihreät suorakulmiot? Paanut ovat itseliimautuvia, eikä uudemmista paanuista tarvitse edes poistaa suojamuovia liimapinnan päältä. Sitten siirrymme asentamaan kattotuotteita, kuten lapetikkaita ja vesikouruja, paikoilleen. Kun laattakatto on asennettu ja varusteltu, siivoamme jälkemme ja toimitamme purku- ja rakennusjätteet pois pihasta. Emme poistu, ennen kuin lopputarkastuskin on tehty. Huolella tehty ja kunnolla tarkastettu lopputulos on niin laadukas, että uskallamme myöntää sille pitkän takuun. Myös paanujen omat materiaalitakuut säilyvät meidän asennuksessamme.

Katon purku ja vaihto on urakka, mikä etenee hyvin nopeasti, jos kattorakenteissa ei esiinny vaurioita. Nopeimmillaan omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto saadaan uusittua parissa päivässä. Hommaa nopeuttaa se, jos on mahdollista toteuttaa osittainen kattoremontti tai rakentaa uusi palahuopakatto vanhan päälle. Katon uusimisessa ei kuitenkaan ole kyse nopeusennätyksien tekemisestä, joten emme hosu turhia tai oio kurveissa. Kiireessä ei synny kuin huolimattomuusvirheitä, siksi paneudumme askareisiimme huolella – kuitenkaan turhia vetkuttelematta.

Katon vaihdon hinta – mitä toimivasta katosta kannattaa maksaa?

Palahuoparemonttia tulevat tekemään taitavimmat ja kokeneimmat ammattilaisemme, joilla on syvällinen ymmärrys bitumipaanukatoista ja niiden asennusmetodeista. Hintaamme kuuluvat kaikki työtunnit, korkealaatuiset paanut ja aluskermit, loppusiivous, jätehuolto sekä kaikki muu katon purkamisessa ja uusimisessa tarvittava. Vaikka tarjoamme parasta laatua ja pelkkiä superlatiiveja, eivät hintamme ole lainkaan tavoittamattomissa. Tekemämme tarjous on aina järkevällä pohjalla, ja summaltaan varsin kohtuullinen. Hinta on sellainen, mikä toimivasta ja tiiviistä katosta kannattaakin maksaa. Kotitalousvähennys pudottaa kustannuksia mukavalla tavalla, jos kyseessä on yksityishenkilön teettämä kattoremontti. Kotitalousvähennystä voi hakea kaikenlaisista tekemistämme kattotöistä, näin ollen myös katon purkamisesta ja uusimisesta. Ensin katon vaihdon hinta on kuitenkin maksettava. Kauttamme tarjolla oleva rahoitus on hyvä idea kaikille palahuopakattoremontin teettäjille.

Kun pyydät tarjousta palahuopakattosi purkamisesta ja vaihtamisesta, tullaan se laskemaan paikan päälle. Katon kaltevuudella on merkitystä, samoin kaikkien katolle olevien yksityiskohtien (kuten kattoturvatuotteiden, hormien, aurinkopaneelien, jiirien ja lippojen) määrällä. Arvioimme myös rakennuksen saavutettavuuden sekä tietenkin katon koon, mikä vaikuttaa materiaalien menekkiin. Kattoremontin hintaa ei lyödä lukkoon, ennen kuin katon allakin on käyty tutkimassa se, pitääkö eristeitä uusia tai lisätä, ja pitääkö aluslaudoituksia tai muita katon alla olevia puuosia korjata tai uusia. Tuuletusratkaisuissakin saattaa olla päivitettävää. Tuuletusratkaisujen merkitystä ei voida sivuuttaa olankohautuksella, sillä jos kosteus ja lämpö ei pääse pois katon alta, alkaa kosteus muhia rakenteissa ja eristeissä. Kosteus ei tee hyvää kummallekaan: kattorakenteet se saa lahoamaan, ja eristeet altistuvat homevaurioille. Vesitiiviin katon, minkä alla ilmanvaihto toimii, ei ole vaaraa minkäänlaisista kosteusvaurioista.

Säästä rahaa, energiaa ja luonnonvaroja

Me olemme aina valmiita esittämään hyviä vinkkejä katon, rahan, energian ja luonnonvarojen säästämiseksi. On monia tapoja säästää rahaa kattoremontin yhteydessä. Osa tavoista liittyy katon vaihdon kustannuksissa säästämiseen, osa taas tähtää pidemmän aikavälin säästöihin. Paras säästövinkki katon vaihtoon liittyen on tilata kattoremontti ennen, kuin vanha katto muuttuu liian huonokuntoiseksi ja alkaa päästää vettä lävitseen. Toinen vinkki on se, että kannattaa harkita katon vaihdon teettämistä talvella. Kattoremontti talvella saattaa tulla edullisemmaksi, ja talviaika helpottaa muutenkin usein kattoremontin tekemistä. Materiaalit saa pidettyä paremmin kuivina, sillä pikkupakkanen laskee ilmankosteutta, ja routainen maa kestää paremmin työkoneitamme. Vilu ei ahdistele, vaikka vesikatto puuttuu – sen takia ei kannata vältellä kattoremontin teettämistä talviaikaan. Vilu tulee vain, jos eristeet puretaan, eikä niitä tavallisen kattoremontin yhteydessä pureta. Jos eristeitä on tarkoitus vaihtaa, tehdään se vähän kerrallaan, jotta asukkaiden ei tarvitse palella.

Aurinkopaneelit ovat hyvä hankinta

Kattoremonttiin kannattaa kustannussyistä yhdistää kaikki muut kattotyöt, joita on lähitulevaisuudessa suunnitellut teettävänsä. Esimerkiksi aurinkopaneelien asentamista ei kannata enää lykätä, sillä kattoremontin yhteydessä se onnistuu vain kohtuullisin lisäkustannuksin. Aurinkopaneelien asentaminen jälkikäteen tulisi suhteessa kalliimmaksi. Aurinkopaneelit ovat mitä parhain säästövinkki, sillä ne vaikuttavat sähkölaskuun tuntuvasti. Aurinkoenergiaa voidaan käyttää hyväksi lähes vuoden ympäri. Lähinnä tammikuu on sellainen ajanjakso, ettei paneeleista olisi hyötyä. Muina aikoina kattosi tuottaa sinulle päästötöntä energiaa esimerkiksi imurointiin, sähköauton lataamiseen tai vaikka kännykän lataamiseen.

Lämmityskulut kuriin lisälämmöneristyksellä

Katon lisälämmöneristys pienentää asunnon lämmityskuluja, ja estää asunnon sisältä karkaavaa lämpöä aiheuttamasta kondenssivesivahinkoja. Mitä enemmän lämpöä karkaa välikatolle, sitä enemmän kondenssivettä muodostuu katon alle (varsinkin kevättalvisin). Riittävä määrä eristeitä tukee katon normaalia toimintaa ja ehkäisee muun muassa saumavuotoja. Kattolumen sulaminen kesken talven voi johtaa saumavuotoihin, sillä saumat saattavat pettää, jos jää estää veden poistumisen katolta. Uusien eristeiden ansiosta lämpö pysyy paremmin sisällä, eikä ala sulattaa kattolumia alta päin.

Mainittakoon vielä yksi rahaa, kattoa ja luonnonvaroja säästävä vinkki. Uusi katto kestää pitkään, kun sen kuntoa tuetaan säännöllisten kattohuoltojen avulla. Tärkeimmät kattohuollot ovat katon kuntotarkastus ja katon puhdistus, mutta tapauskohtaisesti voidaan tarvita muunkinlaisia huoltotoimenpiteitä.

Laattakaton huoltotoimenpiteet sujuvat meiltä kokenein ottein

Meillä on ajantasainen tietotaito siitä, miten herkästi vaurioituvaa palahuopakattoa tulee huoltaa. Osaamme suorittaa kaikki ne huoltotoimenpiteet, joita katto kaipaa kestääkseen paremmin erilaisia rasituksia, kuten sammaleita, auringon porotusta ja kovia tuulia. Meiltä löytyvät niin työvälineet, aineet kuin motivaatiokin, joiden avulla kerrostalon, omakotitalon tai vaikka ulkorakennuksen palahuopakaton huolto sujuu.

Aina, kun tulemme tekemään joitain harjakaton, aumakaton tai vaikka tornikaton huoltoja, tarjoamme katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi. Ilmainen kattotarkastus tehdään, jotta voisimme palvella sinua entistä paremmin, ja saada kattosi kestämään paremmin aikaa ja rasituksia. Tarkastuksen avulla huomaamme kaikki repsottavat saumat, tukossa olevat rännit, piipun takana kasvavat sammalet tai aluskatteessa olevat reiät. Tarkastuksen perusteella voimme tarjota kattokohtaisia korjauksia ja huoltoja. Ehdotustemme perusteella kattosi toimii ja pitää vettä, vaikka ikää kertyisi. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että tästä osoitteesta tilatut kattohuollot ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä.

Miten katto ja rännit puhdistetaan?

Bitumipaanukatto on syytä puhdistaa katteelle kertyneestä bioroskasta puolen vuoden välein, ja paras tapa lehtien, oksien ja neulasten poistoon on puhaltaa ne alas ilmapuhaltimella. Muut katot voidaan mainiosti harjata, mutta palahuopakaton kanssa toimiessa on aina muistettava se, miten helposti tämä kate vaurioituu ja alkaa vuotaa. Samalla, kun tulemme puhdistamaan omakotitalon tai vaikka paritalon kattoa, huolehdimme myös kourujen kuntotarkastuksesta ja puhdistamisesta. Vesikouruissa on varmasti roskaa, vaikka ne olisi puhdistettu kuusi kuukautta takaperin. Keräämme roskat ja kaiken mönjän ränneistä käsin. Puhdistettujen rännien ansiosta sade- ja sulamisvesilitrat päätyvät tarpeeksi kauas rakennuksesta, eivätkä kastele talon ulkoseinää tai kellaria.

Samalla tutkimme koko katon ja kaikki katon elementit piipuista pieneläinesteisiin ja kourujen kiinnityksistä kattotuolien kuntoon. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa, jos irronneita palahuopapaanuja olisi syytä käydä liimaamassa paikoilleen, katto hyötyisi sen pinnoittamisesta uudelleen, tai jos vaikka piipunpellitykset ovat vääntyneet talven mittaan.

Sammalten torjunnan ABC

Sammalkasvustot sitovat katteelle kosteutta, ja ovat siksi vahingollisia kaikenlaisille huopakatoille. Sammal kuluttaa katon niin, että se saattaa olla uusimiskunnossa puolta nopeammin kuin normaalitilanteessa. Sammalten juuret yrittävät aina tunkeutua paanujen alle, ja katon saumat voivat tässä rytäkässä aueta. Huonokuntoisesta saumasta pääsee kosteutta katon alle. Sammalkasvustojen poisto on siis tärkeä kattotyö. Helpointa on ehkäistä sammalet jo ennalta, eli kohta A on katon puhdistaminen kahdesti vuodessa. Roskainen katto ei kuivu kunnolla sateen tai talven jälkeen, ja tällaiset olosuhteet ovat sammalten kannalta mitä otollisimmat. Sammalten ehkäisemiseksi kannattaa tontilta poistaa kaikki ne puut, mitkä tuntuvat roskaavan ja varjostavan kattoa eniten.

Jos sammaleita jo on, siirrytään kohtaan B eli sammalenpoistokäsittelyyn. Meidän käyttämämme sammalenpoistoaine on ympäristöystävällinen ja biohajoava, mutta sammaleille, sen juurille ja sen itiöille se on julma. Kuumimmalla helleaallolla emme sammalenpoistoa tai mitään muutakaan kattotyötä tee, sillä helle on saattanut pehmentää katon, ja näin ollen tehdä siitä helposti vaurioituvan. Sammalentuhoaine saa vaikuttaa katolla jonkin aikaa. Lopputulos on vaikuttava, ja mikä parasta: katto pysyy siistinä vuosikaudet! Sammalten torjunnan ABC:n viimeinen kohta on katon pinnoitus uudelleen. Pinnoite suojaa kattoa muun muassa sammaloitumiselta.

Palahuopakattokin arvostaa pinnoitteen uusimista

Uusi palahuopakatto on kauniin värinen, ja se ei kerää sammaleita päälleen. Pinnoite ylläpitää katon elastisuutta, mikä on bitumikaton rasituksensietokyvyn salaisuus. Pinnoite suojaa huopalaattoja myös auringolta, mikä voisi kuivattaa nopeasti suojaamattoman huovan. Pinnoite kuitenkin kuluu pois ennen pitkää. Kun katto on noin 25-vuotias, ei alkuperäisestä pinnoitteesta ole paljoakaan jäljellä, ja bitumi on tullut näkyviin. Katto on nyt herkässä tilassa. Aurinko voi saada sen halkeilemaan, sammalet alkavat viihtyä sen päällä, ja uusia reikiä ja halkeamia syntyy. Katon puhdistus, liitosten vahvistus ja pinnoitteen uusiminen saavat katon kestämään vielä parikymmentä vuotta.

Pudotamme lumet laattakatolta kaikin puolin turvallisesti

Laattakaton karhealla pinnalle voi kertyä paljon lunta talven mittaan. Pakkaslumi ei ole kovinkaan painavaa, mutta keväällä lumikuorma vettyy, ja yht’äkkiä hyvin painavaksi muuttunut kattolumi saattaa uhata katon rakenteiden kuntoa. Lumen paino saattaa rasittaa myös katon saumoja ja katon läpivientien tiivisteitä. Jos lumimassa liukuu katolta nopeasti alas, voivat lumiesteet, IV-putket ja esimerkiksi vesikourut irrota. Samalla myös katto kärsii vaurioita. Ehkäise lumen aiheuttamat vahingot, ja tilaa meiltä lumen pudotus palahuopakatolta. Teemme sen ilman, että kattoon jää jälkiä tai vaurioita.