HILJAISET

HUOPAKATOT

ELEGANTIT

TIILIKATOT

HUOLTOVAPAAT

PELTIKATOT

Luota tiilikattoremontti käsiimme – et tule katumaan!

Pitkän linjan kattoammattilaistemme pätevyyteen ja tietotaitoon voit luottaa kaikissa vaiheissa tiilikaton elinikää. Asennamme betoni- tai savikattotiilistä ladottavan katon ensiluokkaisella ammattitaidolla, ja pidämme jatkossa huolen katon kunnosta ja sen tiiveydestä suorittamalla kaikki tarvitut huollot, rikkinäisten tiilien vaihdot ja muut korjaukset. Kun tiilikatto on saavuttanut käyttöikänsä päätepisteen, eli noin seitsemän vuosikymmentä on vierähtänyt, suoritamme katon uusimisen. Savitiilikatto kestää vielä pidempään kuin betonitiilikatto – sitä ei tarvitse uusia kuin vasta noin sadan vuoden päästä.

Me toimimme nopeasti ja tehokkaasti, mutta emme milloinkaan huolellisuuden kustannuksella. Aika ja kokemus ovat tehneet meistä varmaotteisia. Kaikki onnistuu kerralla, joten aikaa ei mene turhaan tuumailuun tai virheiden korjailuun. Omakotitalon tai kesämökin tiilikatto saadaan uusittua ehkä jo parissa päivässä. Aikaa on varattava enemmän kuin pari päivää, jos katto on vuotanut. Katon alla voi olla lahoa, jos kosteutta on päässyt kattorakenteisiin. Tuolloin katon alla pitää suorittaa erinäisiä korjauksia, ja osa eristeistä sekä rakenteista saattaa odottaa uusimista. Suoriudumme kuitenkin sujuvasti isommistakin työkokonaisuuksista, ja koska tunnemme ammattitaitomme, uskallamme myöntää asennustyölle laatutakuun. Suosimme korkealaatuisia kattotiiliä, joiden on luvattu kestävän pakkasta, vettä ja kuormitusta muuttumattomassa kunnossa jopa 30 vuotta. Vaikka takuu päättyy tuossa vaiheessa, ei olla vielä lähelläkään sitä tilannetta, että katto pitäisi uusia – jos me saamme olla luottokumppanisi katon ylläpidossa. Levitämme katolle uuden pinnoitteen, ja tadaa: katto hylkii taas likaa, sammaleita ja kosteutta, eivätkä tiilet ala halkeilla. Et tule katumaan valintaasi, sillä meidän palveluksistamme on iso ilo kelle tahansa tiilikaton omistavalle. Yksityisasiakkaille tiilikattoremontit, tiilikaton huollot ja tiilikatteen korjaukset ovat vieläpä kotitalousvähennykseen oikeuttavia suorituksia.

Tiilikattoremontti
Tämän katon tiilet ovat nähneet parhaat päivänsä ja valmiita vaihtoon.

Tiilikattoremontti ei mene tältä tiimiltä pieleen

Sillä on suuri merkitys, kuka asentaa omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen uuden tiilikaton. Tiilikaton asentamistyössä piilee monia sudenkuoppia, joihin lankeamisen vuoksi tiilikaton toimintavarmuus saattaa heikentyä tai sen käyttöaika lyhentyä. Asennusvirheiden vuoksi katto saattaa alkaa vuotaa tai sen kantavat rakenteet voivat vaurioitua hälyttävällä tavalla jo uuden katon elinkaaren alkumetreillä. Tältä tiimiltä ei mene minkäänlainen tiilikattoremontti pieleen, vaan kaikki onnistuu kuin suoraan oppikirjasta konsanaan. Voit olla varma, että kattorakenteet on osattu tarkistaa kunnolla, joten niiden kantavuuteen voi luottaa – myös sellaisessa tilanteessa, jossa tiilikattoa ollaan rakentamassa jonkin köykäisemmän katon tilalle. Rakenteisiin ei myöskään jää minkäänlaisia kosteusvaurioita, joiden tarpeeksi ne eivät olisi tarpeeksi kantokykyisiä, tai joiden takia niiden kantokyky voisi olla tulevaisuudessa uhattuna.

Kun rakenteet on tarkistettu ja kunnostettu, ja tuuletusratkaisut on saatu kuntoon, on aika asentaa tiilikaton aluskate. Jos tämä vedenpitävä kerros tulee asennettua liian löysälle, kerää se päälleen vettä. Vesi kuluttaa uudenkin, pussittuvan aluskatteen puhki melko nopeasti. Jos aluskate taas on liian kireällä, kohdistuu siihen tarpeetonta rasitusta, ja se saattaa revetä tai ohjata valumisvesiä ruodelaudoituksiin. Aluskate on myös asennettava oikeinpäin, jotta vuotovedet eivät pääse yläpohjaan, mutta yläpohjasta kohoava vesihöyry pääsee poistumaan.

Seuraavaksi on aika asentaa tiilet. Erityisen hankalia paikkoja ovat jiirit ja harjan tiilet, joten näistä kohdista tiilikatto saattaa alkaa vuotaa, ellei kaikki tapahdu oikeaoppisesti. Myös läpivientien asentaminen vaatii asiantuntemusta. Väärin asennettu ja tiivistetty läpivienti ei ole tiivis. Myös aluskatteen läpivientiin tulee kiinnittää huomiota. Aluskate on tarkoitus nostaa läpivientiä, esimerkiksi savupiippua tai kattoikkunaa vasten, jotta ei-toivottu mutta silti mahdollinen läpivientivuoto ei kastelisi katon rakenteita.

Meidän asentamiimme läpivienteihin voit luottaa! Kun kaipaat hyvää hinta-laatusuhdetta tiilikaton vaihtamiseen, muista tämä kattofirma. Osaamme ottaa kosteudenhallinnankin huomioon katon asennusvaiheessa, eli muistamme suojata materiaalit ja avoimet rakenteet vesisateilta ja rännältä. Kun talo on jonkin aikaa ilman rännejä ja räystäitä, voivat seinät kastua – emme jätä tätäkään huomioimatta tiilikattoremonttia ja sen toteutusta suunnitellessamme.

Tiilikattoremontin hintaa ei temmata hatusta

Tiilikattoa voi perustellusti pitää hyvänä sijoituksena, sillä harva katto kestää 70, tai savitiilillä varustettuna jopa 100 vuotta. Tiilikaton huolto-ohjelmaa on helppo noudattaa, eikä se hyvin kestävänä ja rasituksensietokykyisenä kattona vaadi paljoa korjaustoimenpiteitäkään. Näin ollen kyseessä on kokonaistaloudellinen katto. Muita tiilikaton hyviä puolia ovat sen näyttävyys, ja se, että sen alla on viileä olla kesähelteelläkin. Siitäkään emme ole kuulleet kenenkään valittavan, ettei tiilikatto ropise sateella tai uhkaa tempautua kovaakaan puhaltavan syystuulen mukaan. Betonitiilikaton hinta liikkuu suurin piirtein samoissa summissa kuin peltikatonkin hinta, joten tiilikatto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lukkosaumakatolle.

Laskemme tiilikaton uusimisen hinnan joka kerta erikseen, ja siksi sovimme asiakkaan kanssa, koska sopisi tulla käymään paikan päällä. Hintaa ei siis temmata hatusta. Kattotiilien laatu ja menekki vaikuttavat uuden katon hintaan, mutta tarjousta laskiessa on otettava huomioon myös katon koko ja jyrkkyys sekä piiput, jiirit ja lipat sekä muut yksityiskohdat, mitkä tekevät katon purkamisesta ja asentamisesta aina hieman hitaampaa. Myös rakennuksen korkeus otetaan huomioon kattoremontin hintaa laskiessa, määräähän se sen, millaiset telineet tai nostinkoriautot meidän on tuotava paikan päälle. Vieläkin tärkeämpää on kuitenkin se, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat. Jos katto on vuotanut jossain kohtaa elinkaartaan, voi katon alta löytyä kosteusvaurioita ja lahoa. Mitä pidempään katto on vuotanut, sitä huonommassa kunnossa kattorakenteiden voi olettaa olevan. Lahovauriot tulee totta kai korjata kattoremontin yhteydessä, sillä lahon heikentämät rakenteet eivät kestä enää kauaa. Eristeistäkin saattaa löytyä kosteutta. Puramme ja viemme pois märät eristeet, ja tuomme tilalle uudet, viimeisimpien suositusten mukaiset eristeet. Enää ei ole vaaraa siitä, että home pilaisi sisäilman. Riittävän paksu kerros eristeitä ei päästä lämpöä karkuun sisätiloista. Jos eristeitä on liian vähän tarpeeseen nähden, on hyvä lisätä eristeiden määrää. Yleensä katon lisälämmöneristys ei ole homma eikä mikään, mutta on tapauksia, joissa joudumme korottamaan kattoa.

Asiakkaan kannalta avaimet käteen -toteutus on mitä parhain idea

Kun tilaat meiltä kattoremontin, olet tekemässä suhteellisen isoa investointia – tahdomme siis antaa rahoillesi parasta vastinetta ja tehdä kaiken voitavan uudistaaksemme katon toivedesi mukaisesti. Kerro jo tarjousta pyytäessäsi tai viimeistään tullessamme tekemään hinta-arvioita, mitä odotat uudelta katoltasi. Kun kuitenkin joudumme purkamaan katon ja asentamaan sen uusiksi alusta pitäen, on meidän helppo toteuttaa kaikki toiveesi. Voimme asentaa kattoikkunoita, pellittää piipun tai vaikka tehdä koko rakennuksesta ympäristöystävällisemmän aurinkopaneelien avulla.

Ansaitset parasta palvelua, ja sitä on luvassa! Koska kyseessä on avaimet käteen -toteutus, ei sinun tarvitse edes siivota kattoremontin jälkiä. Esittämäämme oivalliseen tarjoukseen kuuluu aina myös loppusiivous. Hankimme kaikki materiaalit ja uudet kattotuotteet, tuomme ne paikalle, asennamme ne katolle ja viemme virkaheitot kattotuotteet jäteasemalle. Hintaamme kuuluvat myös töiden suunnittelu, työtunnit, verot ja kilometrikulut. Hintamme esitetään sinulle kirjallisessa muodossa heti tekemämme kattotarkastuksen jälkeen. Hinta ei enää muutu, ellet tule toisiin ajatuksiin ja halua kuitenkin asennuttaa katolle uusia kattotuotteita tai vaihtaa betonitiiliä aitoihin savitiiliin (mitkä ovat kestävämpiä, mutta hinnakkaampia). Tarjouksestamme on helppo löytää töiden osuus, mistä voi halutessaan heti laskea pois kotitalousvähennyksen osuuden. Koko summa on ensin maksettava, mutta Verohallinnolta voi hakea verovähennyksiä kattoremontin töiden osuudesta, jos on liikkeellä yksityisasiakkaana ja työ kohdistuu omaan asuntoon tai mökkiin.

Tavoitteena hinta-laatu-suhteeltaan paras kattosaneeraus?

Jos ja kun et halua maksaa katon vaihdosta liikaa, kannattaa ottaa yhteyttä meihin – hintamme ovat kilpailukykyisiä ja aina järkeen käyvästi perusteltuja. Hinta lasketaan vasta, kun olemme tutkineet huolellisesti omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi navetan katon, sillä hinta riippuu työn määrästä ja tarvikkeiden sekä materiaalien menekistä. Materiaalikustannukset ja työhön kuluva aika selviävät vasta omin, kokenein silmin kattoa katsastaessa. Joskus asiakas kysyy, miten kattosaneeraus voidaan toteuttaa mahdollisimman edullisesti. Paras neuvo tähän on tilata katon vaihto silloin, kun katto on vielä tiivis, eikä yläpohjassa ole kosteutta tai kosteuden aiheuttamia laho- ja homevaurioita. Kun teetät katon kevät- ja syyshuollot meillä, saat tiedon katon korjaus- tai uusimistarpeista aina aikaisessa vaiheessa – kuuluuhan kattotöihimme aina katon kunnon tarkastus ilman eri veloitusta.

Edullisin kattoremontti on katon osittainen uusiminen, eli pelkkien tiilien vaihto. Periaatteessa tiilikattoremontin yhteydessä on uusittava myös aluskate, jotta vesikattoa ei tarvitsisi olla muutaman vuosikymmenen päästä purkamassa aluskatteen uusimisen takia. Jos tiilet päädytään vaihtamaan normaalia aiemmin, voivat katon alusrakenteet olla niin hyvässä kunnossa, ettei niihin tarvitse koskea. Pelkkää tiilien vaihtoa voidaan päätyä suorittamaan silloin, jos tiilikattohuoltojen laiminlyönti on haurastuttanut tiilet ennen aikojaan, tai jos asiakas on kyllästynyt tiilien väriin. Joissain tapauksissa on paras vaihtaa tiilet eikä alkaa pestä ja maalata kattoa. Parhaan tavan edetä katon uudistamisen kanssa saat selville ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme.

Jos rakennus on matala eikä sen katto ole kovin jyrkkä, kattoremontti etenee jouhevasti. Erityisen huokea kattoremontti on luvassa, jos katon alla ei ole kosteuden aiheuttamia vaurioita ja katon päällä on lähinnä ne välttämättömimmät kattovarusteet, eli kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet, savupiippu ja antenni. Jos mieli tekee tai tarve vaatii uusia kattoläpivientejä tai kattovarusteita, ei niistä kannata ruveta tinkimään. Uusi kattoikkuna tai esimerkiksi alipainetuuletin eivät aiheuta suuria lisäkustannuksia kattoremontin yhteydessä teetettyinä. Erillistyönä niiden asentaminen tulee suhteessa kalliimmaksi, sillä tällöin joudumme veloittamaan myös esimerkiksi mahdollisten rakennustelineiden kokoamiseen kuluvasta ajasta. Viemärintuuletusputket, kattoikkunat ja muut katon lisävarusteet vaikuttavat merkittävästi asumisviihtyvyyteen, joten asia kannattaa hoitaa kuntoon katon uusimisen yhteydessä.

Kattomaalaus – missä tapauksessa se korvaa katon uusimisen?

Kattomaalaus eli betonikattotiilien pinnoittaminen uudelleen ei korvaa kattoremonttia, jos katon alla on kosteutta tai katto muuten kovinkin heikossa kunnossa. Heikkokuntoiset rakenteet ja reikäinen aluskate yhdistettyinä rapautuneisiin tiiliin ovat syy purkaa ja uusia koko katto. On tilanteita, jossa tiilet osoittavat vanhenemisen ja haurastumisen merkkejä jo muutaman vuosikymmenen päästä. Ei kannata jäädä odottelemaan sitä, millaisia ongelmia huonokuntoiset tiilet saavat aikaan, vaan ottaa yhteyttä meihin päin. Selvitämme, onko katto jo vuotanut. Jos ei, on kaksi tapaa saada katto kuntoon. Ensimmäinen on pelkkien kattotiilien vaihto eli tiilikaton osittainen uusiminen. Toinen on katon maalaaminen eli suojapinnoitteen uusiminen.

Vaihtoehto yksi, eli tiilien pinnoitus

Betonitiilikaton kunto voidaan saada lähes uudenveroiseksi suorittamalla tiilien pinnoitus. Pinnoite on olemassa siksi, että se suojaisi kattoa lian kiinni tarttumiselta, sammalkasvustoilta ja vedeltä. Jos vesi imeytyy tiilen huokosiin, rapautuu tiili veden jäätyessä – ja sehän on pohjoisissa oloissamme jokatalvinen ilmiö. Pinnoitteen antama suoja pysyy hyvänä noin 30 vuotta, sitten katon kunto alkaa vähitellen muuttua huonompaan suuntaan. Suojaamattoman tiilen huokosiin päätyy kosteutta, ja se pinnalle tarttuvat niin epäpuhtaudet kuin sammalkasvustotkin.

Jos katon alle ei vielä ole päässyt kosteutta, voidaan kattotiilet pinnoittaa uudelleen. Tämän huollon jälkeen tiilikatto vastustaa rasituksia vielä 30–40 vuotta. Pinnoitteen levittämisen lisäksi tähän huoltoon kuuluu katon pesu, sammaleenpoistokäsittely ja suojakäsittely.

Vaihtoehto kaksi, eli katon osittainen uusiminen

Jos on odotettavissa, että katon pesuvesi voisi päästä katon alle tai asiantuntija-arvio osoittaa muutoin, ettei katon pesu ja maalaus ole hyvä idea, on paras uusia kattotiilet. Tämä on ratkaisu myös huonokuntoisen savitiilikaton tapauksessa, sillä savitiiliä ei maalata koskaan. Uudet tiilet poistavat kattohuolet vuosikymmeniksi! Uusi tiili ei ime vettä, kerää sammaleita tai pane pahakseen pakkasista. Osittainen tiilikattoremontti maksaa vähemmän kuin täydellinen kattosaneeraus, mutta vaatii paljon katon alapuolisilta osilta. Ei ole järkevää jättää vanhaa aluskatetta uusimatta. Jos aluskate vaikuttaa siltä, ettei se kestä uusien tiilien verran, on se paras uusia yksin tein – muuten uudet tiilet joudutaan taas kohta purkamaan aluskatteen vaihdon tieltä. Jos kattorakenteissa on vaurioita, on nekin uusittava katon uusimisen yhteydessä.

Tiilikatto kestää yli puolivuosisataa säännöllisten huoltojen avulla

Säännöllisesti ja ammattitaitoisesti tehdyt kattohuollot ovat kustannustehokkaan, pitkäikäisen ja luotettavan tiiviin tiilikaton salaisuus! Meidän asiantuntemukseen kannattaa luottaa myös kaikissa tiilikattohuolloissa eli katon harjaamisessa, kuntotarkastamisessa, sammalenpoistossa ja esimerkiksi katon pinnoitteen uusimisessa tai suojakäsittelyssä. Meiltä saatte myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset kautta Suomen. Painavan tiilikaton päällä oleva painava lumi kannattaa poistaa vaurioiden ehkäisemiseksi.

Vähäpätöistä ei ole sekään, että tarjoamme kaikkiin tekemiimme kattohuoltoihin mukavan kaupanpäällisen, eli ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastusten avulla katon tarpeisiin voidaan reagoida nopeasti, ja betonitiilikatto palkitsee tämän kestämällä jopa 70 vuotta. Savitiilikatto korvaa vaivannäön jopa 100 vuoden mittaisella käyttöiällä.

Kattotarkastusten avulla katto palvelee vuodesta toiseen

Jos katolle vieraillaan joka kevät ja syksy, tulevat katteeseen, kattotarvikkeisiin tai katon rakenteisiin mahdollisesti syntyneet vauriot huomattua ja korjattua ajoissa. On hyvä idea teettää meillä tiilikaton ja rännien puhdistus, koska silloin sinun ei tarvitse maksaa erikseen kevät- ja syystarkastuksista. Tarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin tekemiimme tiilikattotöihin, sillä tiedämme, miten tärkeää on tarttua rikkinäisiin tiiliin, vuotaviin läpivienteihin ja muihin epäkohtiin ajoissa.

Kouru ruostuu hoitamattomana

Sadevesijärjestelmä varmistaa asumisturvallisuuden ja pitää huolta talon rakenteiden kuivuudesta. Mikäli lehtitukkeet ja roskat estävät vesien poistumisen tarpeeksi kauas rakennuksesta, syntyy sinänsä turhia korjauskustannuksia. Kosteusvauriot ja rännien korroosio- ja jäätymisvauriot ovat estettävissä puhdistamalla kourut riittävän usein. Me puhdistamme tiilikaton vesikourut aina katon harjauksen yhteydessä, mutta voimme tehdä tämän huollon myös erillistyönä. Keräämme roskat suoraan roskapusseihin, ja tutkimme kourujen kunnon läpikotaisin. Muistathan, että saat meiltä myös jäätymisvaurioita torjuvat sulanapitokaapelit.

Sammaloituminen uhkaa tiilikaton terveyttä

Kattotiili on huokoinen, ja kerää sen vuoksi sammaleita. Sammalet haurastuttavat tiilien kuntoa merkittävästi, sillä ne sitovat tiileen kosteutta altistaen sen rapautumiselle. Katteelle jääneet ja siinä hiljakseen maatuvat roskat nopeuttavat katon sammaloitumista. Roskat kannattaakin harjata alas kahdesti vuodessa. Puut roskaavat varjostavat tiilikattoa, joten moottorisahalle saattaa olla käyttöä. Kattomaalaus tai suojakäsittely ehkäisee sammaleiden kasvua, mutta jo syntyneisiin sammaleisiin tepsii parhaiten kemiallinen sammalentuhokäsittely.

Pinnoitettua kattoa ei tunne entisekseen

Kun betonitiilien pinnoite uusitaan, siitä tulee kuin uusi – kiiltävä, likaahylkivä, rasituksensietokykyinen ja tasaisen värinen! Suojapinnoite palauttaa muutaman vuosikymmenen ikään ehtineiden tiilien vedenhylkivyyden, joten pakkasrapautumisesta ei tarvitse olla enää huolissaan. Savitiilikaton huolto poikkeaa betonitiilikaton huollosta siten, että pinnoitteen uusimisen sijaan se odottaa muutaman vuoden tehtävää katon suojakäsittelyä. Suoja-aine pitää katon siistinä ja rapautumattomana.